Rudar-Prijedor u prvenstvu prvoligaša Republike Srpske gostovaće u krajiškom derbiju u Gradiški i odmjeriti snage sa ekipom Kozare.

Šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac podsjeća da njegove momke očekuje u septembru mjesecu težak period.

– Upadamo u ciklus srijeda-subota, srijeda-subota, a što nam je veoma bitno idemo po planu do sada. Nadamo se da ćemo u Gradišci ostvariti pozitivan rezultat. Idemo na pobjedu da pokušamo sa nova tri boda da dođemo do samog vrha tabele. Očekuje nas jedna izuzetno mlada, respektabilna, ekipa, koja je imala u ovom prelaznom roku dosta odlazaka i dolazaka-smatra Jelisavac.

Strateg „rudara sa Sane“ kaže da su se u Kozari dobro ukomponovali, predvođeni trenerom Borčetom Sredojevićem, koji ima ogromno iskustvo.

– Sredojević je napravio dobar tim, sama činjenica da su njegovi izabranici u dvije utakmice u gostima, ostvarili pobjedu i odigrali neriješeno, govori da imaju karakter. U svakom slučaju, iskreno se nadam da ćemo mi biti na zavidnom nivou, da ćemo dati sve od sebe, a ispoljiti dozu odgovornosti i discipline, što je najbitnije da bi se ostvario uspjeh-naglašava Jelisavac.

U sastavu Prijedorčana neće biti samo kapitena Nemanje Marića, suspendovanog zbog tri žuta kartona, a raduje što i Ervin Ćatić, poslije povrede, radi punim intenzitetom.

– Ekipa Kozare je mlada, ima određeni kvalitet, ali očekujemo nova tri boda. Zna se cilj Rudar-Prijedora, osvajanje prvog mjesta i povratak u Premijer ligu BiH i sve osim pobjede u Gradišci za nas bi bio neuspjeh – jasan je prvi strijelac Ognjen Jaćimović, koji je u četiri kola postigao tri gola.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com